Specialisten

Plannen voor het kopen van een huis? Maak nu alvast een afspraak met een adviseur van Veldsink-de Lind

Het kopen van een nieuwe woning begint vaak met een voorzichtig idee. Je denkt na over je wensen en mogelijkheden, praat erover en kijkt eens rond op Funda. Daarna krijgt het plan om te verhuizen steeds meer vorm. Je weet inmiddels waar je wilt gaan zoeken en of je voorkeur uit gaat naar bestaande bouw of een nieuwbouwproject.

In die fase, als je zoektocht serieus wordt, is het verstandig om alvast een gesprek te plannen met een hypotheekadviseur. Jasper van den Aker, vestigingsmanager en adviseur bij Veldsink-de Lind Advies in Boxtel, legt uit waarom:

Je weet meteen of je je droomhuis kunt betalen

“Er zijn online allerlei tools waarmee je jouw hypotheek kunt berekenen, maar die berekeningen zijn altijd een schatting. Tijdens een hypotheekgesprek zal een hypotheekadviseur veel preciezere berekening maakt. Die houdt daarbij rekening met al je inkomsten en uitgaven en weet daarnaast alles van bijvoorbeeld schenkingen door ouders of grootouders. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je maximale hypotheek is en de bijbehorende maandlasten.”

Je kunt beter bepalen wat je wilt

“Wordt het een onderhoudsvrij nieuwbouwhuis of toch die sfeervolle jaren ’30 woning? Een gesprek met je hypotheekadviseur kan helpen om de juiste beslissing te nemen. Hij of zij praat je bij over alle (financiële) haken en ogen van beide keuzes. Ook weet de adviseur hoeveel geld je opzij moet zetten voor onderhoud aan je koopwoning. Als je weet wat de financiële gevolgen van jouw voorkeur zijn, kun je makkelijker zoeken naar een passende woning.”

Je verliest geen kostbare tijd

“Voordat je een bod op een huis kunt uitbrengen, moet je weten wat je maximaal kunt lenen. Helemaal als je op zoek bent naar een huis op een populaire plek, is het fijn om vooraf de maximumprijs te weten. Daar worden huizen namelijk steeds vaker bij inschrijving verkocht. Het is dan goed om te weten wat je kunt lenen, zodat je geen kostbare tijd verliest. Dat voorkomt mogelijke teleurstellingen achteraf.”

Met een hypotheekgesprek regel je de hypotheek sneller

“Je hebt je droomhuis gevonden en nu is het tijd om de hypotheek te regelen. Vaak moet dat snel gebeuren. Dan is het prettig als je de adviseur al kent. Dankzij het eerste hypotheekgesprek heeft de adviseur minder voorwerk en kan hij of zij -na het verzamelen van een aantal verplichte bewijsstukken- de hypotheekaanvraag sneller indienen. En zo heb jij sneller die felbegeerde sleutel in handen!”

Reden genoeg dus om alvast eens in gesprek te gaan met Jasper of één van zijn collega’s. Ze scoren op Advieskeuze.nl een 9,6, dus je bent er in goede handen.

Het familiebedrijf Veldsink Advies bestaat al sinds 1979 en het is de grootste onafhankelijke financieel adviseur in Nederland. Er zijn zo’n veertig vestigingen door het hele land. Op het kantoor in Boxtel, dat de naam Veldink-de Lind draagt, kun je terecht voor een volledig financieel advies. Op het gebied van hypotheken, maar ook voor verzekeringen, pensioenvragen of financiële planning.

Lokaal betrokken

Alle kantoren van Veldsink Advies staan midden in de samenleving. Zo ook dat in Boxtel, waar ze onder andere sportclubs en activiteiten voor de jeugd sponsoren. Die lokale zichtbaarheid en betrokkenheid is een hele bewuste keuze.

“Door onderdeel uit te maken van het dagelijkse leven in de buurt, kennen wij de gemeenschap en weten we wat er speelt,” legt Jasper uit. “Het merendeel van onze medewerkers woont in Boxtel. Wij vinden het belangrijk om dicht bij de klant te staan, op welke manier dan ook. Letterlijk zelfs, want we komen voor een adviesgesprek graag bij iemand thuis als daar behoefte aan is. We doen ons best om een vertrouwensband met onze klanten op te bouwen. Het gaat tenslotte om grote financiële beslissingen.”

Weloverwogen besluit

Het afsluiten van een hypotheek wordt vaak als een noodzakelijk kwaad gezien, maar je hebt heel lang te maken met de consequenties van die keuze. Een hypotheek heeft immers in veel gevallen een looptijd van dertig jaar. “Veel mensen vinden het inderdaad niet echt leuk om zich bezig te houden met een hypotheek,” beaamt Jasper. “Maar dat het belangrijk is, is voor iedereen duidelijk. Wij maken klanten bewust van de risico’s op de langere termijn, zoals arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. En stellen dus altijd de vraag of ze de maandlasten later ook nog denken te kunnen dragen. De uiteindelijke keuze moet weloverwogen zijn en een veilig gevoel geven. Als wij de klant volledig ontzorgen op financieel gebied, zodat die zich bezig kan houden met de leuke kanten van het kopen van een huis, dan hebben we ons werk goed gedaan.”

Meer weten?

Maak dan een vrijblijvende afspraak met Jasper of één van zijn collega’s. Of loop gewoon even binnen, je bent ook welkom zonder afspraak!

 

Veldsink – de Lind Boxtel
Baanderherenweg 5
5282 RC Boxtel
Telefoon: 0411-61 27 80
E-mail:boxtel@veldsink.nl

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.